Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

Hogere ranking door mobielvriendelijke website

Hogere ranking door mobielvriendelijke website

U heeft er vast al wel over gehoord. De grote zoekmachines (lees: Google) geven websites die in orde zijn voor weergave op mobiele apparaten een hogere ranking.

“Ehhh… ja… ok..? Maar wat houdt dat precies in voor mijn website?”

Nou, dat zullen we u uitleggen. Een hogere ranking resulteert in een hogere positie in Google. Een hogere positie in Google resulteert vervolgens weer in meer kliks > dus meer bezoekers > dus meer klanten > dus meer omzet… in theorie. In de praktijk kan dit nog wel eens tegenvallen aangezien een mobiele website natuurlijk wel een hogere ranking geeft (en dus eerder getoond wordt in Google) maar of uw pagina nou op pagina 10 of op pagina 8 wordt getoond… dat zal het verschil niet maken.

Het mobielvriendelijk maken is dus slechts een onderdeel van het beter vindbaar maken van uw website. Evenals het gebruik van een SSL Certificaat voor uw website. Wat daarnaast nog helpt om uw ranking te verbeteren is het gebruik van heldere content op uw website. Duidelijke, niet te lange teksten met daarin interne of externe link naar relevant pagina’s.

Als je het geheel dan echt af wilt maken, zorg dan dat je relevante artikelen geplaatst krijgt op externe websites. Wanneer je vervolgens vanuit die teksten linkt naar uw website, dan zal Google pas echt blij worden.

Goed werk heeft tijd nodig

Hou wel altijd in de gaten dat goed werk tijd nodig heeft. Een klantenbestand bouwt u ook niet op binnen een week.

Wilt u weten hoe wij uw website mobielvriendelijk maken of heeft u hulp nodig bij het vinden van websites waar u artikelen op kunt plaatsen? Neem dan contact met ons op >

 

Geef een reactie