Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

SSL Certificaten

SSL Certificaten

Regelmatig krijgen wij vragen van klanten over het feit dat er voor het adres van hun website in de browser een melding wordt gegeven waarin staat dat deze niet veilig zou zijn. Dat was eerst toch helemaal niet? Nee, dat klopt. De grote browserbouwers maar ook zoekmachines als Google stellen steeds meer eisen aan websites. Eén van die eisen is het installeren van een SSL certificaat.

Wat doen SSL Certificaten?

SSL Certificaten beveiligen de verbinding tussen de browser van een bezoeker en bijvoorbeeld een website. Gegevens worden hierdoor veilig verzonden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden. SSL certificaten zijn onmisbaar voor veilige communicatie via internet. Met name wanneer persoonlijke informatie verzonden wordt.

Ok, doe mij zo’n certificaat

Het installeren van een SSL certificaat is relatief eenvoudig maar vergt wel wat technische kennis. In de meeste gevallen biedt een provider hiervoor al een aantal functionaliteiten. Nadat je hebt besloten welk type certificaat voor uw website het beste is, kunt u deze bestellen. U ontvangt vervolgens van de aanbieder een bevestiging plus een zip-bestand met daarin de certificaat bestandjes. Zodra u deze heeft geïnstalleerd hoeft u alleen nog maar te zorgen dat uw website ook daadwerkelijk benaderd wordt via https://

Wat kost dat?

De kosten van een certificaat varieren nogal en zijn ook afhankelijk van het type certificaat dat je nodig hebt. Een standaard certificaat waarmee u uw website via https:// benaderbaar maakt zal tussen de €25 en €50 per jaar kosten. De implementatie zal doorgaans maximaal een half uurtje werk kosten.

Wilt u een SSL certificaat voor uw website of heeft u hulp nodig met de implementatie? We helpen u graag! Neem dan contact met ons op >

 

Geef een reactie