Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

Fietsgek

Fietsgek

De klanten die mij al wat langer kennen weten dat ik naast het bouwen van websites ook graag ritjes maak op de fiets. Ok, ok… ritjes is een beetje een understatement. Ik richt me met name op het rijden van mountainbike marathons en dan vooral van die lekkere lange. Marathons van 24 uur bijvoorbeeld. Iedere gek zijn gebrek zeggen ze.

Zo ook dit jaar dus. De focus voor dit jaar lag op het prolongeren van mijn NK-titel in de categorie “24 uur mountainbike solo”. Op 1 & 2 juni 2019 werd het NK tijdens de negende editie van Lakebike24 gehouden. Ik heb hier aan deelgenomen in de categorie: 24 uur mountainbike solo. Het doel was simpel: mijn titel van vorig jaar verdedigen… de uitvoering zou echter wel wat energie kosten ;-)

Waar we tijdens T24MTB in België van de baan regenden, hadden we er dit keer een andere uitdaging bij: de eerste tropische dag van dit jaar. Zweten dus. Voordeel was wel dat de temperatuur in de nacht zodanig bleef dat extra kleding niet nodig was

Het plan was om gelijk volle bak te starten en zo snel mogelijk de nummer 2 op een ronde te zetten. Dit plan werkte en na 6 uur fietsen was die voorsprong een feit. Kers op de taart was op dat moment ook nog dat ik het 6-uurs XL Team van mijn zoon de eerste plaats zag winnen! Complimenten ook aan onze beide jeugdteams (en de vakkundige begeleiding) van The Whoopers MTB. Top gereden!

In de nacht geprobeerd mijn voorsprong uit te breiden naar twee ronden maar uiteindelijk op een constante voorsprong van ongeveer 30 minuten kunnen blijven rijden. Na een heerlijke frisse nacht werd het op zondagmorgen al snel warm en begon die warmte zijn tol te eisen. Blaren op handen en voeten en een zitvlak dat er ook niet zo veel zin meer in had. De pit was er wel een beetje uit maar gelukkig had ook de rest hier last van.

Uiteindelijk om 13:00 gefinisht op de eerste plaats met 66 ronden en ruim 485 kilometer.

Dit alles was mij natuurlijk nooit gelukt zonder de begeleiding van mijn vader, dochter, zoons en mijn vrouw langs de kant, de aanmoedigingen van vrienden, familie en eigenlijk een heleboel teams en toeschouwers langs de kant en op het parcours. Top!

En je weet wat ze zeggen… driemaal is scheepsrecht ;-) Volgend jaar dus toch maar weer aan de start! #stayhungry

Meer weten over mijn mountainbike activiteiten? Check www.urbanridez.team

 

Geef een reactie