Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

Tour d’espresso

Tour d’espresso

Fietsen en koffie is een goede combi. Een héle goede al zeggen we het zelf ;-) Menig fietsrit wordt gestart, onderbroken en geëindigd met een goede espresso of cappuccino. Je zult dus ook niet de eerste zijn die de gekozen route laat bepalen door een favoriete koffietent.

Door dit laatste punt is Tour d’espresso ontstaan. Tour d’espresso is een race in de vorm van de bekende alleycat races. Alleycat races zijn overgewaaid uit Amerika waar fietskoeriers dergelijke wedstrijden organiseerden. Het doel is simpel. Haal binnen een zo kort mogelijke tijd je bewijs bij iedere checkpoint (in dit geval een koffiebar of fietsspeciaalzaak) op je stempelkaart (het zogenaamde manifest). De route en volgorde bepaal je zelf. Zodra je het laatste bewijs hebt binnengehaald, meld je dit bij de organisatie en mag je je de winnaar noemen. Simpel toch?

Tour d’espresso is door Cookin’ BV in eigen beheer opgezet en combineert onze fiets-gekte met ons koffienetwerk.

Aanmelden als checkpoint?
Heb jij een espressobar en iets met fietsen of juist een fietsenwinkel en iets met koffie? Dan zoeken we jou! Als checkpoint tijdens een Tour d’espresso moeten renners een bezoek brengen aan jouw zaak om daar een ‘bewijs’ te halen. Dit bewijs kan bestaan uit een stempel, een voorwerp of bijvoorbeeld een selfie voor of in je winkel.

Bij iedere Tour d’espresso krijgen renners een manifest waarop de locaties staan die ze moeten bezoeken. De volgorde en het startpunt bepalen ze zelf. De start gebeurt op alle locaties op hetzelfde moment (daar ben jij als checkpoint verantwoordelijk voor). Om te finishen dient de deelnemer zijn volle stempelkaart of ander bewijsmateriaal in het laatste checkpoint te overhandigen waarna je dit doorgeeft aan de organisator.

Aanmelden als checkpoint doe je via deze link >