Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

Beleef.nl, een blog

Beleef.nl, een blog

Al geruime tijd exploiteren wij het blog Beleef.nl. Dit blog is eigenlijk een verzamelbak van leuke artikelen en blogs die wij plaatsen op onze blogs Koffiegek.nl. Theegek.nl en Rideit.nu. Naast blogs over lifestyle, eten & drinken en sport & bewegen, worden hierop regelmatig gesponsorde artikelen geplaatst. Deze gesponsorde blogs worden door pr- en marketingbureaus aangeboden en tegen betaling geplaatst. Waarom zou iemand betalen om een artikel te laten plaatsen? Voor de zoekmachines!

Blogs zijn uitermate geschikt voor het vergroten van de vindbaarheid van een website. Hoe meer links vanuit relevante artikelen verwijzen naar een website, hoe beter de ranking van die website wordt. Meer bezoek, meer omzet dus.

Waar moet zo’n gesponsorde blog aan voldoen?
Er zijn wel een aantal eisen waar zo’n artikel aan moet voldoen. Op de eerste plaats eisen we dat het artikel bij de (toch best brede) doelgroep past. Verde zijn er een aantal technische vereisten:

 1. Gebruik relevante zoekwoorden
  Deze zoekwoorden komen terug in de titel, in de tekst en worden gelinkt aan de pagina waar deze betrekking op heeft.
 2. Beperk de hoeveelheid links
  Prop niet heel je tekst vol met links. Zoekmachines houden daar niet van. Beperk je tot een paar relevante links zoals 1 link naar de homepagina van de website, 1 deeplink naar een bepaald product of onderdeel van een website en nog 1 link naar een algemene externe website.
 3. Focus op 1 onderwerp
  Het is verleidelijk om in 1 blog al je producten en diensten onder de aandacht te brengen maar beter is het om daar meerdere losse artikelen voor te maken.
 4. Zorg voor de juiste lengte van een artikel
  Zoekmachines als Google houden van pakkende teksten. Hou als vuistregel een tekst aan met een lengte van tussen de 300 en 500 woorden. Teksten van minder dan 200 woorden laat Google over het algemeen links liggen.
 5. Zorg dat het artikel voor de lezer leuk is om te lezen
  Beperk je tot 1 onderwerp en vul het artikel eventueel aan met afbeeldingen.

Wil je een artikel/blog laten plaatsen? Heb je een artikel dat je wilt laten reviewen of heb je hulp nodig bij het schrijven van een blog? Laat het ons dan weten, we helpen graag!

 

Geef een reactie