Ophoviuslaan 100, Den Bosch
+31 6 55 71 68 06
info@cookin.nl

Trainr.online, dé tool voor online trainingsschema’s

Trainr.online, dé tool voor online trainingsschema’s

Dat ik wel een beetje fietsgek zijn, dat wisten jullie natuurlijk al. Leuk dus als er een vraag voorbij komt waarop ik zowel mijn voorliefde voor het bouwen van ‘gekke’ dingen als mijn kennis van het maken van fietstrainingsschema’s kan botvieren. Win-win dus ;-)

De vraag voor het bouwen van trainr.online kwam eigenlijk voort uit het gebrek aan een tool waarmee een gebruiker eenvoudig een trainingsschema kan maken maar dit ook nog eens overal tot zijn of haar beschikking heeft. Veel sporters gebruiken nu een spreadsheet tool als Excel om daar vervolgens per dag of week een training in te knutselen. Arbeidsintensief en niet heel effectief.

Trainr.online werkt dan een stuk makkelijker en is gebaseerd op verschillende trainingszone methodes. De ene methode werkt met een vijftal trainingszones die gebaseerd zijn op de maximale hartslag van de gebruiker, de andere op basis van het vermogen dat een sporter kan leveren. Beide waarden kun je tot op zekere hoogte zelf bepalen maar beter is het natuurlijk om jaarlijks een inspanningstest te doen bij een sportarts of coach.

Hoe werkt het?

Wanneer een gebruiker een account heeft aangemaakt, wordt hem of haar gevraagd om een aantal variabelen in te vullen. Deze variabelen zijn onder andere de maximale hartslag en bepaalde vermogens. Deze vermogens worden door het systeem gebruikt om de trainingszones te bepalen. De gebruiker kan vervolgens dus zelf kiezen of hij wil trainen op hartslag of wil trainen op vermogen.

Zodra die gegevens zijn ingevuld, kan de sporter aan de slag en kan hij zelf zijn fiets trainingsschema maken. Per maand kunnen dagen aangeklikt worden waarop een training gemaakt wordt. Er zijn verschillende trainingstypen te kiezen. Zo kun je kiezen voor een nuchtere training, hersteltraining, intervaltraining of duurtraining.

Wanneer je de training hebt aangemaakt, ga je de inhoud van de training bepalen. Je werkt hierin met blokken zodat je eenvoudig een warming-up, cooling-down of interval blok kunt maken. De volgorde van de blokken is eenvoudig te wijzigen en aangemaakte trainingen kunnen gekopieerd worden naar een ander moment.

De website Trainr.online is verder mobielvriendelijk zodat deze dus overal te benaderen is en je waar dan ook je trainingen kunt zien, bewerken of maken. Handig (al zeg ik het zelf).

Voor trainers en coaches

Trainers en coaches kunnen deze tool ook gebruiken voor het maken en beheren van de trainingen van hun cliënten. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.